Lansingerland – ”De morgenstond heeft goud in de mond’, heet het aloude gezegde. Met dat idee in het achterhoofd lanceerden ondernemers Cock van Bommel, Bas Koolhaas en Niels Elgersma ‘Early Birds’. Eén keer in de maand ontmoeten ondernemers elkaar om te netwerken en elkaar te inspireren. De eerste ontbijtbijeenkomst vond op 11 oktober plaats bij Boerderij Het Lansingerland, waar Peter Gille zijn mede-ondernemers.

early-birds-john-dijkgraafBehalve gezellig ontbijten en ongedwongen netwerken werden er ook twee korte presentaties gegeven door Jan Vermin (fysiotherapeut en eigenaar van Living-Fit) en door Marija Maksimovic (van Maksimovic HR & Mediation). Voorzitter Cock van Bommel blikt terug op een geslaagde ochtend. “Er bleek in Lansingerland behoefte te zijn aan een gezellige nieuwe ondernemersclub. Het was mooi dat zo veel bedrijven deze eerste keer al aanwezig waren. Veel verschillende ondernemers uit een grote variatie aan beroepsgroepen, dat maakte het afwisselend en inspirerend”, vertelt Van Bommel. “De ondernemers begonnen met een voorstel-rondje waarin iedereen vertelde wie hij of zij is en wat ze doen. Leuk om te zien was dat er meteen al nieuwe samenwerkingen op leken te bloeien. Door middel van die samenwerking kunnen ondernemers van elkaar leren en op die manier hun eigen bedrijf weer versterken. Dat is de achterliggende gedachte van ‘Early Birds.’ We gaan het in ieder geval drie keer doen, maar ik hoop en denk dat het best wel eens een blijvertje kan worden. Deze eerste keer smaakte in ieder geval naar meer.”

Deelnemende bedrijven zijn Alfa Accountants en Adviseurs, Automobielbedrijf Cas Lamens, Bakker Ammerlaan, Boerderij Het Lansingerland, De Film Makelaar, Digivotion, Elgersma Media, Erkelens + Knowles Assurantien, Expert Berkel en Rodenrijs, Fit&Slank, Hart van Holland, Hinloopen Klene, Immobilia.nl, Intersport Doesburg, Kantoorboekhandel Van Atten, Living-Fit, Maksimovic HR & Mediation, Nouwen Notarissen, Reclamebureau Lansingerland, Ridder Catering, RVR Techniek, Safedeliveries, Studio Dijkgraaf, Van Bruggen Adviesgroep en Veldwerk Uitzendbureau.

bron: Willem van Altena, Hart van Holland, foto: John Dijkgraaf