JuryLansingerland – De foto’s die deze winter zijn ingezonden door amateurfotografen in de wedstrijd ‘Groeten uit Lansingerland’ zijn van hoge kwaliteit. Bovendien merkt de jury op dat gehoor is gegeven aan de wens om meer ‘menselijke activiteit’ te tonen op de foto. De vakjury, met cultuurwethouder Ankie van Tatenhove, Heraut-redacteur Trees Borkus en grafisch vormgever Mireille van IJperen van Reclamebureau Lansingerland, kwam dinsdag bijeen in het gemeentehuis om zich te buigen over de tien genomineerde foto’s. Dat bleek in één geval nog letterlijk een zoekplaatje, omdat niet duidelijk was op welke plek en in welke kern de foto was geschoten. De jury was wel unaniem wie de onbetwiste winnaar is van de wintereditie.
Mireille van IJperen: “Er zijn meer foto’s ingezonden met mensen in een winters tafereel. Maar het valt wel op dat daarop door het publiek minder werd gestemd. Wat ook weer een probleem was bij deze editie, is dat mensen foto’s inzenden van onvoldoende resolutie. Die hebben we wel op de site gepubliceerd, maar ze zijn buiten mededinging, zoals in de deelnamevoorwaarden te lezen is.”
Donderdagavond 18 februari, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, maakt wethouder Ankie van Tatenhove tussen 19 en 20 uur (inloop vanaf 18:30 uur) bekend wie de drie winnaars zijn. Behalve dat de tien beste foto’s op www.groetenuitlansingerland.nl staan, zijn ze te bewonderen in de hal van het gemeentehuis.