1443018453_dsc00510__2_Jacques Lansbergen heeft de herfsteditie van Groeten uit Lansingerland gewonnen. Dat maakte wethouder Ankie van Tatenhove bekend tijdens de prijsuitreiking van deze fotowedstrijd op zaterdag 12 december.

Sinds deze zomer organiseren Reclamebureau Lansingerland, de Heraut en de gemeente Lansingerland een gezamenlijke fotowedstrijd. Inwoners worden opgeroepen de mooiste foto van het seizoen in Lansingerland te maken.
In september werd bekend dat Martijn Roos de zomereditie van Groeten uit Lansingerland had gewonnen. Roos maakte ook een van de mooiste foto’s van de herfst in Lansingerland, zo bleek tijdens de prijsuitreiking in het gemeentehuis. Hij won daarmee de tweede prijs. De eerste prijs werd gewonnen door Jacques Lansbergen, de derde prijs was voor Annemieke Boxem. Alle prijswinnaars ontvingen een pakket met heerlijke producten van een leverancier uit Lansingerland.

Wintereditie van start
Op 21 december start de wintereditie van Groeten uit Lansingerland. Alle inwoners van Lansingerland kunnen tot 21 januari hun mooiste winterfoto insturen via www.groetenuitlansingerland.nl. Daarna volgt een periode waarop gestemd kan worden op de ingezonden foto’s. Een vakjury kiest daarna uit de tien populairste foto’s de drie winnaars.

Ansichtkaarten ‘Groeten uit Lansingerland’
Tijdens de prijsuitreiking op 12 december werd tevens een set ansichtkaarten gepresenteerd. Op de zeven kaarten staan foto’s van de herfst- en de zomereditie van Groeten uit Lansingerland. De kaartensets zijn te koop voor € 3,95. Daarvan gaat € 1,00 naar een goed doel, namelijk de Stichting Van Oldenbarnevelthoeve in Berkel en Rodenrijs.