Cultuurwethouder Ankie van Tatenhove van gemeente Lansingerland (links), grafisch vormgever Mireille van IJperen (midden) van Reclamebureau Lansingerland en Trees Borkus, redacteur van De Heraut, werpen een kritische blik op de tien genomineerde foto’s van de herfsteditie van de fotowedstrijd Groeten uit Lansingerland.

Jurering-fotowedstrijd-RBL-1-klein

Cultuurwethouder Ankie van Tatenhove van gemeente Lansingerland (links), grafisch vormgever Mireille van IJperen (midden) van Reclamebureau Lansingerland en Trees Borkus, redacteur van De Heraut.

Zaterdagochtend 12 december worden de inzenders om 11 uur gehuldigd in het gemeentehuis. Evenals vorige keer – de zomereditie van de fotowedstrijd – worden de tien beste foto’s weer geĆ«xposeerd in de hal van het gemeentehuis. Ankie van Tatenhove, die dan een toelichting geeft op de inzendingen en de drie winnaars bekend maakt, neemt al vast een voorschot op haar beschouwing: “Prachtige foto’s weer, maar het mag wel wat meer spetteren. We missen actie en vooral mensen op de foto’s. En er knalt niet echt iets uit van een van de kernen. Veel molens, bomen en natuur wat we hebben gezien. Maar het geeft ook aan wat inwoners van Lansingerland kennelijk mooi vinden aan onze gemeente. En dat kunnen we natuurlijk wel weer waarderen.” De jury hoop dat de wintereditie, waarvan de inzending start op 21 december, meer actie in beeld zal opleveren.