Eerste ‘Early Birds’ ontbijtmeeting

Lansingerland – ”De morgenstond heeft goud in de mond’, heet het aloude gezegde. Met dat idee in het achterhoofd lanceerden ondernemers Cock van Bommel, Bas Koolhaas en Niels Elgersma ‘Early Birds’. Eén keer in de maand ontmoeten ondernemers elkaar om te netwerken en elkaar te inspireren. De eerste ontbijtbijeenkomst vond op 11 oktober plaats bij Boerderij Het Lansingerland, waar Peter Gille zijn mede-ondernemers. Behalve gezellig ontbijten en ongedwongen netwerken werden er ook twee korte presentaties gegeven door Jan Vermin (fysiotherapeut en eigenaar van Living-Fit) en door Marija Maksimovic (van Maksimovic HR & Mediation). Voorzitter Cock van Bommel blikt terug op een geslaagde ochtend. “Er bleek in Lansingerland behoefte te zijn aan een gezellige nieuwe ondernemersclub. Het was mooi dat zo veel bedrijven deze eerste keer al aanwezig waren. Veel verschillende ondernemers uit een grote variatie aan beroepsgroepen, dat maakte het afwisselend en inspirerend”, vertelt Van Bommel. “De ondernemers begonnen met een voorstel-rondje waarin iedereen vertelde wie hij of zij is en wat ze doen. Leuk om te zien was dat er meteen al nieuwe samenwerkingen op leken te bloeien. Door middel van die samenwerking kunnen ondernemers van elkaar leren en op die manier hun eigen bedrijf weer versterken. Dat is de achterliggende gedachte van ‘Early Birds.’ We gaan het in ieder geval drie keer doen, maar ik hoop en denk dat het best wel eens een blijvertje kan worden. Deze eerste keer smaakte in ieder geval naar meer.” Deelnemende bedrijven zijn Alfa Accountants en Adviseurs, Automobielbedrijf Cas Lamens, Bakker Ammerlaan, Boerderij Het Lansingerland, De Film Makelaar, Digivotion, Elgersma Media, Erkelens + Knowles Assurantien, Expert Berkel en Rodenrijs, Fit&Slank, Hart...

Goede doorstart Vollegrondsgroentedagen

De Vollegrondsgroentedagen hebben in 2016 een doorstart gehad. Na 8 jaar bleek dat er behoeften aan een informatiebeurs is. Voor de vollegrondsgroente teler is het een perfecte gelegenheid om collega’s te ontmoeten. Verder is het echt de plaats waar je moet zijn om een goed beeld te krijgen van het aanbod van producten en diensten die de tuinbouwtoeleveringsbedrijven beschikbaar stellen.
De ruimtes van Voorne’s Plantenkwekerij in Rockanje zijn een uitstekende locatie. De Vollegrondsgroentedagen in Zuidwest-Nederland (inclusief West-Brabant) zijn er voor alle Vollegrondsgroentetelers en mensen die direct bij de sector betrokken zijn.
 Aan het begin van een nieuw teeltjaar zijn de Vollegrondsgroentedagen 2.0 de uitgelezen plaats om met toeleveringsbedrijven te overleggen. Ook is er volop gelegenheid om met collega telers ervaringen uit te delen. 
Kortom: De Vollegrondsgroentedagen 2.0 bezoeken betekend de perfecte start van het nieuwe teeltseizoen.
Ook de glasgroentelers, die in de grond telen, kunnen veel informatie en kennis verkrijgen. De Vollegrondsgroentedagen 2.0 is afgesloten met de uitreiking van de Gouden Spruit. Jos Schelling uit Mijnsheerenland mocht de trofee in ontvangst nemen. 
In 2017 worden de Vollegrondsgroentedagen afgesloten met de bekendmaking van de titel “Ondernemende Vollegrondsgroente teler 2017” voor de teler die innovatief, inspirerend, toekomst gerichte keuze maakt en een goede bedrijfsvoering heeft. Iedereen kan mensen nomineren. De jury zal vervolgens een selectie maken. Er blijven uiteindelijk vijf nomineerde over. Alle bezoekers aan de Vollegrondsgroentedagen2.0 kunnen hun stem uitbrengen.
 Nomineren kan door een naam door te geven evenals de motivatie waarom u denkt dat de betreffende persoon de titel “Ondernemende Vollegrondsgroenteteler 2017” kan en mag dragen. De Vollegrondsgroentedagen hebben 1n 2016 een nieuwe opzet en nieuwe naam gekregen. 
De kennis en ervaring vanuit...